Home
Facebook

Feestelijk jubileumconcert Kinderkoor Jong Leven

Feestelijk jubileumconcert Kinderkoor Jong Leven Biddinghuizen - 11 juli 2016.  Met een jubileumconcert heeft kinderkoor Jong Leven in Biddinghuizen het 50-jarig bestaan feestelijk afgesloten. Een jaar lang vierden de kinderen met diverse activiteiten het jubileum.

Het hoogtepunt was het concert op zaterdagavond 9 juli in De Voorhof. Het publiek reageerde enthousiast op alle liedjes die de jonge zangers en zangeressen uit volle borst zongen, begeleid door een combo.

Dat er hard gewerkt is aan deze avond, was te merken. Bij binnenkomst was de kerk niet alleen versierd met ballonnen, vlaggen, maar ook met kunstwerken van de kinderen en voor deze gelegenheid speciaal uitgelicht. Vooraf werd een videoclip van kinderkoor Jong Leven getoond.De kinderen traden niet alleen op het podium op, maar ook in de zaal middenin het publiek. Tussen de liedjes door waren foto's van vroeger te zien en werden verhalen over 50 jaar kinderkoor in Biddinghuizen verteld.

Dirigent Marieke Berk heeft voor een afwisselende avond gezorgd. In de liedjes, in de dansjes en voor dit concert ook met attributen zoals speelgoed, wc-papier bij het lied De Uitvinders, borden met letters bij het lied Van A-Z en bij het liedje over 'Lalalie Liefde' hartjesballonnen. In het publiek zaten ook oud-koorleden, oud-bestuursleden en oud-dirigenten waardoor bij liedjes van vroeger en de samenzang naar hartenlust werd meegezongen.

'Een muzikaal feest zoals dat natuurlijk alleen in Biddinghuizen kan', aldus wethouder Peter van Bergen, die de opening verrichtte. Bij de afsluiting speelden vier jonge blazers van muziekvereniging Maris Sonores, 3 oud-koorleden en 1 koorlid, het lied 'Lang Zal Ze Leven'. Na afloop was in een andere zaal een tentoonstelling te zien, met kleding en foto´s van vroeger.

Met dank aan alle oprichters/oud-bestuursleden van het eerste uur en Cor van Dijke die ook jarenlang het koor heeft gedirigeerd.

Het koor werd opgericht door koorleden van Zon en Zegen uit Biddinghuizen. De leden merkten dat hun kinderen ook graag wilden zingen. Zo is het idee van een kinderkoor ontstaan.Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat