Home
Facebook

Gemeentezondag is ook voor niet-gemeenteleden

Biddinghuizen - 19 oktober 2016.  Zondag 23 oktober aanstaande is er bij de Protestantse Gemeente een gemeentezondag die start om 10.00 uur met een gezinsviering waarin ds. Margriet van de Bunt voorgaat en Kinderkoor Jong Leven en de band True Colors meewerken.

"De dag is uiteraard ook voor niet-gemeenteleden," vertelt ds. Van de Bunt. "Het doel van deze dag is om elkaar te ontmoeten en ons leven te delen. We hebben een mooi programma dat eindigt met een korte feestelijke viering om 15.00 uur."

Deel je cake, je verhaal, wie je bent en je tafel
Na de gezinsviering is iedereen welkom om te blijven koffiedrinken. Gemeenteleden zorgen voor iets lekkers bij de koffie. Er staan informatiestands van werkgroepen en bijvoorbeeld ook van de kerkenraad. "We laten graag zien wat we doen en beantwoorden vragen over wat we doen, en wat je zelf kunt doen," vertelt Coby de Boer. Zij is scriba van de kerk, "De secretaris zeg maar", en merkt dat er best veel mensen zijn die denken dat kerkenwerk zwaar is of stoffig of saai. "Voor iedereen die iets wil doen voor onze gemeente, op welke manier dan ook, is er aanbod: Deel je talent". Een mooi voorbeeld van talent delen is de gezamenlijke maaltijd. "Een aantal gemeenteleden zal koken zodat er voor iedereen te eten is," vertelt Coby enthousiast. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk.

Deel je leven in woord en beeld
Na het eten is het tijd voor creativiteit, actie, bezinning en muzikaliteit. "Iedereen kan kiezen uit verschillende dingen om te doen en elkaar bij te ontmoeten. We hebben intekenlijsten voor de verschillende onderdelen," vertelt Tineke Stuifzand. "Mocht u niet in de kerk komen, maar wel graag mee doen, laat het ons weten per mail of sociale media." Ook aan jonge mensen en kinderen wordt gedacht.

Deel de kerk
"De dag begint met een gezinsdienst en we sluiten af met een korte viering om 15.00 uur. De viering is met muziek. Deel de kerk – want iedereen is welkom," besluit ds. Margriet van de Bunt.

Programma
10.00 uur Samen sta je sterker - Gezinsviering met kinderkoor Jong Leven het combo True Colors. De dienst eindigt met een mooie verrassing.
11.15 uur Deel je cake - koffie en thee met cake
11.45 uur Deel je verhaal
12.30 uur Deel wie je bent
13.00 uur Deel je tafel
14.00 uur Deel je leven in woord en beeld
15.00 uur Deel de kerk – afsluitende bijeenkomst
15.30 uur Wel thuis!

#kerkBHZ2310
Via de website en sociale media wordt het programmaonderdeel Deel je leven in woord en beeld verder uitgelicht. Op sociale media wordt door de organisatie de hashtag #kerkBHZ2310 gebruikt.
"Mensen zijn welkom op elk moment van de dag. Het wordt een mooie en gezellige dag vol ontmoeting en bezinning," laat Coby tot slot nog weten.

Neem voor meer informatie contact op via
tweedescriba@pgbiddinghuizen.nl
of0321-332941, of kijk op http://www.facebook.com/KerkBiddinghuizen of http://www.pgbiddinghuizen.nl

Protestantse Gemeente Biddinghuizen / Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat