Home
Facebook

Orgelmarathon in volle gang

Orgelmarathon in volle gang Biddinghuizen - 10 mei 2003.  De jaarlijkse Orgelmarathon is sinds vrijdagmiddag 16:00 uur weer in volle gang en net als andere jaren is er ook nu weer veel Biddinghuizer inbreng.

De bindende factor tijdens deze 24 uur durende marathon is Gert Jan van Tilburg die als gastheer de organisten en koren aankondigt en lof prijst. Om half 8 was er een grote groep Biddinghuizers die de marathon opfleurde. Gemengd koor Zon en Zegen gaf een voorproefje op hun onlangs opgenomen CD, waarvoor een intekenlijst aanwezig was.

Vooruitgang
Dat het koor ten opzichte van vorig jaar vooruit is gegaan, was duidelijk te horen. Dirigent Jaap Kramer slaagde er vorig jaar al in een verfrissend koor te laten klinken, maar dit jaar was zijn hand nog duidelijker merkbaar. De zuiverheid en dicipline die nodig zijn voor een koor waren aanwezig. Ook de liedkeuze was beter dan vorig jaar, toen het koor meer Engelstalige liederen ten gehore bracht. Na vrijdagavond blijkt dat de leden zich het best thuisvoelen in hun eigen taal.

Organisten en muzikanten
Tijdens de nacht spelen Klaas Keimpema, Diederic Salis, Marieke Berk-Van Hoof, Anke Sörensen en Huib v.d. Brink een groot deel van de tijd vol. Samenzang, dwarsfluit en gitaar vormen hierbij onderdelen.

Opvallend is dat de onlangs met een lintje onderscheiden Rudo te Rietstap niet als organist aanwezig was, maar als toeschouwer. De vaste organist van de Biddinghuizer Protestantse kerk gaat emigreren naar Canada en besloot zijn laatste marathon vanaf de zijlijn te aanschouwen.

Nog twee koren
Zaterdag zingen nog twee Biddinghuizer koren tijdens deze marathon. Gospelkoor Voice of Pleasure zingt tussen 11.00 en 12.00 uur met organist Roelf Roels uit Apeldoorn. Kinderkoor Jong Leven zingt tussen 15.00 en 15.30 uur met organist Peter Palsma uit Swifterbant.

Opbrengst
Over de opbrengst van de dagen is nog niet veel te zeggen, omdat er zaterdag een bloemen- en plantenmarkt is en over twee weken een goederenmarkt. Aan sponsoring van bedrijven en particulieren is in ieder geval al €3.200,= opgehaald.

De orgelmarathon duurt nog tot zaterdagmiddag 16.00 uur. De plantenmarkt is tussen 9.00 en 12.00 uur.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat