Home
Facebook

Jong Leven laat volle zaal genieten

Jong Leven laat volle zaal genieten Biddinghuizen - 2 november 2003.  'Genieten' was de samenvatting in één woord van de uitvoering van kinderkoor Jong Leven zaterdagavond in De Voorhof. 'Minoes' was niet alleen heel leuk, maar trok ook nog eens veel bekijks.

Om kwart over zeven zat de zaal al helemaal vol en werd ook het boven-gedeelte in de kerk opengesteld. Dat er tijdens de eerst minuten van de musical enige zenuwen waren te bespeuren bij de kinderen, is dan ook logisch.

Goede loop
Het verhaal van Anne M.G. Schmidt, bewerkt door Jan de Waard, kwam snel op gang en verveelde geen moment. De hoofdrolspeler in het verhaal Minoes (gespeeld door Emmy Hotsma) heeft verkeerde muizen gegeten en verandert hierdoor in een mens. Doordat ze echter nog wel kats verstaat, kan ze journalist Tibbe (Wiger Aantjes) wel van allerlei nieuws voorzien.


Wiger Aantjes als Tibbe

Sterrenrollen
Het verhaal ontpopt zich snel tot een onvervalst 'bad-guy' scenario, waarbij Ellemeet (Marco Tolsma) uiteindelijk minder vriendelijk is dan gedacht. Tolsma vertolkte zijn rol schitterend en vormde met Jasmijn Spit (als Jakkepoes) de sterren van de avond.


Emmy Hotsma, Anniek Zwarteveld en Marco Tolsma

Slim
Wat vooral ook slim was gedaan, was hoe er met het decor werd omgesprongen. Met een paar kleine aanpassingen, werden scenes in een andere omgeving afgewerkt. Dat er tijdens het slotlied 'Kiezen' al werd meegeklapt door de toeschouwers, zal dus ook geen verrassing zijn. Net zo min als dat er een staande ovatie was na de laatste noot.Foto's en bestellen
Van de avond zijn er vele foto's gemaakt, welke zijn te bekijken via BHZ-Net. Ook is er een CD te bestellen met de oorspronkelijke foto's (op groot formaat). Hiermee kunnen bij Klamer foto's worden bijbesteld. De foto-CD is te verkrijgen door dit te laten weten per e-mail aan redactie@bhznet.nl en kost 5 euro.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat